ARTIKEL

Kom godt i gang med dit nye job!
Mange virksomheder har fokus på oplæring og "onboarding" - forløb hvor du bliver klædt godt på til det nye job. Men du kan også selv bidrage til, at du får en god start på det nye kapitel i dit arbejdsliv.

Tillykke! Du har netop sikret dig dit nye job og inden længe melder nervøsiteten sig. Det kan i sådan en situation være svært at starte et nyt job, så derfor har vi har samlet en liste med tips, så du kan forberede dig og følge dig sikker, når du skal starte:

1. Kom til tiden!

Det er aldrig godt at komme for sent til arbejdet – og specielt ikke i de første par uger ved din nye arbejdsgiver. Sørg for at planlægge din tur på job uanset om det er i bil, på cykel eller med offentlig transport. Der kan nemt ske uforudsete hændelser, specielt hvis dit nye job er placeret i et område eller en by, som du ikke er bekendt med.

Skulle du komme for tidligt har du en god mulighed for at snuppe en kop kaffe, få ro på inden job eller en god snak med dine kollegaer.

2. Hold din introduktion kort!

På første arbejdsdag vil man altid gerne forsøge at få nye kollegaer og vise entusiasme. Vær dog opmærksom på, at man på grund af nervøsitet, nemt kan overtage samtaler og derved ændre meget den daglige snak i afdelingen. Fokuser på at suge til dig og at lære så meget som muligt – både om jobbet, dine kollegaer og arbejdspladsen. På denne måde vil det også være nemmere at falde ind i samtaler, få et kendskab til dine nye kollegaer og generelt blive en del af den daglige snak.

3. Find en “buddy”

Ofte er det svært at overskue alt på en ny arbejdsplads, da der både er navne, opgaver, ansvarsområder og opbygning af organisation at huske på. Derfor er det en god idé, at finde en kollega, som kan være “buddy” i opstartsfasen. Dette kan både være en langsigtet ven eller en kontaktperson, som er med til at hjælpe i opstartsfasen.

3. Noter, noter og noter

Når man starter et nyt job er det naturligt, at man vil forsøge at lære så meget som muligt – og så hurtigt som muligt. For at gøre det nemmere for dig selv at huske dine nye arbejdsopgaver, som du deltager i eller bliver ansvarlig for, vil det være en god idé at notere så meget som muligt, om den enkelte opgave. På den måde skaber du et opslagsværk for dig selv, som du kan støtte dig op af hvis det skulle være nødvendigt – og du vil også hurtigere føle dig sikker og selvkørende.

Brug for vikarhjælp?

Vi står klar til at hjælpe

Vil du have et fleksibelt job?

Læs mere og tilmeld dig her